Het koudwalsproces voor de productie van dunne aluminiumfolie maakt gebruik van een smeer- en koelolie die bestaat uit een mix van koolwaterstoffen: om ervoor te zorgen dat de emissies voldoen aan de regelgeving, moet de olie worden behandeld. Dit systeem maakt het mogelijk om de emissies van walsnevel te controleren en de olie zelf te recupereren, die opnieuw kan worden gebruikt in het productieproces met regeneratie.
De walsolie, in de vorm van damp of nevel, wordt behandeld in een scrubber en geabsorbeerd door middel van een zwaardere wasolie met een verwaarloosbare dampdruk onder procesomstandigheden; het resulterende product wordt naar een destillatiekolom gestuurd voor de scheiding van de twee oliën. De walsolie wordt hersteld en hergebruikt in het walsproces, terwijl de absorptieolie opnieuw in de scrubber wordt gecirculeerd.
De water- en slibstroom uit de voorafgaande behandelingsfasen (biologisch of fysisch-chemisch) wordt in het tussengebied van het bassin geleid, direct onder het lamellenpakket.
Lamellenpakketten met een frame voor de slibafvoer.
Ze bestaan uit een lamellenpakket met parallelle kanalen van star, UV-bestendig polystyreen, dat is afgesloten in een opvangframe van AISI 304; ze worden normaal gesproken gebruikt voor de retrofit van bestaande zuiveringsbassins of voor plaatsing in speciaal gebouwde betonnen tanks voor de opname van lamellenpakketten.
SERIE F - L (equivalente oppervlakte 11,30 m2/m3)
F - I SERIE (equivalente oppervlakte 14,90 m2/m3)
F - S SERIE (equivalente oppervlakte 20,00 m2/m3)
-Hoge efficiëntie van de vaste-vloeistofscheiding
-Eenvoudige installatie en bediening
-Compacte uitvoering
-Lage initiële kosten en operationele kosten
Biodisc Bio-Oxidatie-installatie. Compacte en modulaire oplossing, minimaal energieverbruik.
B290 is de serie van de grootste eenheden, die worden gebruikt voor installaties van aanzienlijke grootte. Het transport van deze roterende schutzen valt onder de speciale categorie, maar is nog steeds tegen redelijke kosten mogelijk (er is geen politiebegeleiding vereist). Typische toepassingen: middelgrote gemeenten en grote fabrieken.
- Compactheid en aanpassingsvermogen van de installaties dankzij de beperkte afmetingen
- Modulaire installatie die een latere uitbreiding van de installatie mogelijk maakt
- Eenvoudig beheer en onderhoud van de installatie: geen behoefte aan gespecialiseerd personeel
- Laag energieverbruik en daarmee gepaard gaande verlaging van de operationele kosten.
De olie- en waterstroom wordt in de tank geleid en gelijkmatig over de gehele doorsnede verdeeld.
Ze bestaan uit een opvangbak, die gemaakt kan worden van behandeld en gelakt koolstofstaal of roestvrij staal AISI 304, en een lamellenpakket met parallelle kanalen van stijve polystyreen, dat tegen UV-straling is gestabiliseerd. Speciale materialen en uitvoeringen zijn op aanvraag beschikbaar. Typische toepassingen: regenwater uit de eerste opvang, petrochemische installaties, mechanische werkplaatsen, raffinaderijen en koolwaterstofopslag, autowasstraten, landaanwinning, afvalverwerkingscentra.
-Hoge vaste-vloeistof scheidingsprestaties
-Eenvoudige installatie en bediening
-Compacte uitvoering
-Lage initiële kosten en operationele kosten
De olie- en waterstroom wordt in de tank geleid en gelijkmatig over de gehele doorsnede verdeeld.
Ze bestaan alleen uit het parallelkanaal-lamellenpakket van rigide, tegen UV-straling gestabiliseerd polystyreen, dat in een splitpotframe AISI 304 is afgesloten; ze worden normaal gesproken gebruikt voor plaatsing in betonnen tanks die speciaal zijn gebouwd voor de opname van lamellenpakketten.
Kenmerken
Beschikbare hoogte: 0,85 m
Beschikbare breedtes: van 0,60 m tot 2,20 m
Beschikbare lengtes: van 1,00 m tot 3,00 m
Hoge vaste-vloeistof-scheidingsefficiëntie
-Eenvoudige installatie en bediening
-Compacte uitvoering
-Lage aanschaf- en bedrijfskosten
De beste oplossing voor de tertiaire filtratie: hoge vaste stofopbrengst, minimaal water- en energieverbruik.
De tertiaire filtratie wordt sterk beïnvloed door het hydraulische profiel van de installatie, dat vaak niet kan worden gewijzigd. Bij de schijffilters van de serie PECV VM (VM = Metalen tank) is de verzamelput verticaal geplaatst. Het doel is om de installatie zelfs bij zeer lage hydraulische profielen volledig onder water te laten functioneren.
Ook bij deze serie vindt de doekwas plaats met pompen, die elk door twee of meer schijven worden bediend. De pompen worden achtereenvolgens ingeschakeld om de functionaliteit van het systeem niet te verstoren.
De PECV VM-oplossing is ideaal voor kleine tot middelgrote onbewaakte installaties met zware en extreem variabele belastingen.
Het grootste model van deze serie kan een belasting verwerken die overeenkomt met een gemeenschap van ongeveer 10.000 EW.
De beste oplossing voor tertiaire filtratie: hoge efficiëntie in het verwijderen van vaste stoffen, minimaal water- en energieverbruik.
In de PEC-serie - PEC VM (VM = metalen tank) wordt het spoelen van het doek uitgevoerd met behulp van pompen, waarbij elke pomp wordt bediend door twee of meer schijven. De pompen worden sequentieel ingeschakeld om de functionaliteit van het systeem niet te verstoren.
De PEC - PEC MT-oplossing is ideaal voor kleine en middelgrote onderhoudsvrije systemen met grote en zeer variabele belastingen. Het grootste model uit deze serie kan een belasting verwerken die gelijk is aan ongeveer 20.000 PE.
Verschillende modellen kunnen parallel worden geïnstalleerd om verschillende werkcapaciteiten te bereiken.
- Gravitatiefiltratie met beperkte drukverliezen.
- Continue filtratie zonder reserve-eenheden voor de terugspoelfasen.
- Doekfilter van vezels zonder polyester met hoge mechanische sterkte.
- Hoge filtratiesnelheid (TSS-concentratie < 5 mg/l bij de uitgang).
De beste oplossing voor tertiaire filtratie: hoge efficiëntie in het verwijderen van vaste stoffen, minimaal water- en energieverbruik.
De PPC-serie - PPC VM (VM = metalen tank) is ontwikkeld voor middelgrote en grote installaties. Bij de filters uit deze serie vindt het spoelen van het doek plaats met slechts twee pompen (waarvan één reservepomp), die alle schijven bedienen. De keuze van de schijven waarop het terugspoelen wordt uitgevoerd (in volgorde) gebeurt met behulp van pneumatisch gestuurde dubbelwerkende kleppen. Het grootste standaardmodel uit deze serie heeft een filtratieoppervlak van 160 m², dat een belasting van ongeveer 50.000 PE kan verwerken. Een uitzonderlijke eigenschap van deze serie is het lage energieverbruik, dat nog duidelijker wordt bij een toenemend potentieel van de installatie.
- Gravitatiefiltratie met beperkte drukverliezen.
- Continue filtratie zonder reserve-eenheden voor de terugspoelfasen.
De beste oplossing voor tertiaire filtratie: hoge efficiëntie in het verwijderen van vaste stoffen, minimaal water- en energieverbruik.
De hydraulische profiel van de installatie heeft een grote invloed op de tertiaire filtratie, wat vaak niet kan worden gewijzigd. In de serie schijffilters PECV VM (VM = metalen tank) is de verzamelas verticaal geplaatst. Het doel is om apparatuur volledig ondergedompeld te voeden, zelfs bij zeer lage hydraulische profielen.
Zelfs in deze serie wordt het reinigen van de stof met pompen uitgevoerd, waarbij elke pomp wordt bediend door twee of meer schijven. De pompen worden sequentieel ingeschakeld om de functionaliteit van het systeem niet te verstoren.
De PECV VM-oplossing is ideaal voor kleine en middelgrote onderhoudsvrije systemen met grote en zeer variabele belastingen.
Het grootste model uit deze serie kan een belasting van ongeveer 10.000 PE verwerken.
Verschillende modellen kunnen parallel worden geïnstalleerd om verschillende werkcapaciteiten te bereiken.
- Gravitatiefiltratie met beperkte drukverliezen.
Biodisc Bio-Oxidatiesanlage. Compakte en modulaire oplossing, minimaal energieverbruik.
Dit is de meest voorkomende eenheidserie.
De tank kan worden vervaardigd uit behandeld en gelakt koolstofstaal of uit roestvrij staal AISI 304. Het deksel is in beide gevallen gemaakt van glasvezelversterkt polyester.
Het kenmerkt zich door een eenvoudige installatie (beperkte graafwerkzaamheden, fabrieksmatig gemonteerde eenheid).
Typische toepassingen:
Hotel
Dorpen
Kleine gemeenschappen
Verschillende soorten industrie
- Compaciteit en aanpassingsvermogen van de installaties dankzij de kleine afmetingen
- Modulaire installatie die een latere uitbreiding van de installatie mogelijk maakt
- Eenvoudig beheer en onderhoud van de installatie: geen behoefte aan gespecialiseerd personeel
- Laag energieverbruik en daarmee gepaard gaande verlaging van de operationele kosten
2-weg kogelklep [Valpres art. 703000] in AISI 316-CF8M roestvrij staal, F/F draad, antistatische stam, niet geschikt voor gebruik met oplosmiddelen, met elektrische actuator serie 85.
De beste oplossing voor tertiaire filtratie: hoge vaste stofopbrengst, minimaal water- en energieverbruik.
Bij de serie PEC - PEC VM (VM = metalen tank) vindt de doekwas plaats met pompen die elk door twee of meer schijven worden bediend. De pompen worden achtereenvolgens ingeschakeld om de functionaliteit van het systeem niet te verstoren.
De oplossing PEC - PEC MT is ideaal voor kleine tot middelgrote onbewaakte installaties met zware en extreem variabele belastingen. Het grootste model van deze serie kan een belasting verwerken die overeenkomt met een gemeenschap van ongeveer 20.000 PE.
De verschillende modellen kunnen parallel worden geïnstalleerd om verschillende werkprestaties te bereiken.
- Zwaartekrachtfiltratie met beperkte drukval.
- Continue filtratie zonder standby-eenheden voor de terugspoelfasen.
- Doekfilters van polstofvrije vezels met hoge mechanische sterkte.
- Hoge filtratieprestaties (TSS-concentraties < 5 mg/l bij de uitlaat).
Vaak is het belangrijkste probleem voor de spuitgietindustrie niet het bereiken van de benodigde temperaturen voor hun processen, maar het handhaven ervan in de tijd. Vandaar het nut van temperatuurregelunits die niet alleen de benodigde vloeistoffen voor het werk op temperatuur brengen, maar ook in staat zijn om zichzelf daarna te reguleren.
Dit is hoe de FTT DC water temperatuurregelaars werken, die directe koeling omarmen om de graden van de vloeistof te stabiliseren na het bereiken van de gewenste temperatuur. Dit vereist integratie met een gekoelde waterbron: een eenvoudige put of een koelsysteem (chiller of dry cooler). Onze ingenieurs staan klaar om de meest effectieve en economische koeloplossing te bepalen.
Niet alleen dat. Het beheer van deze opvolgende verwarmings- en koelprocessen is eenvoudiger als het wordt uitgevoerd met een touchscreen: een kenmerk dat de DC FTT temperatuurregelaars hebben.
De FT temperatuurregelaars voor water verminderen niet alleen het elektriciteitsverbruik voor verwarming (doordat de verwarmings elementen in een permanent regime uit blijven), maar ze beperken ook het koelvermogen dat nodig is voor koeling door zichzelf te stabiliseren via een proces dat Autotuning wordt genoemd.
Dit systeem bespaart ook middelen (water en energie) in vergelijking met eenheden die deze functie niet hebben.
Ze zijn ontworpen om de mallen en cilinders van verschillende industriële processen te conditioneren, waaronder het spuitgieten en extrusie van kunststoffen en rubber, evenals de papierindustrie.
De meeste temperatuurregelunits voor industriële processen werken op basis van de druk die op het proceswater wordt uitgeoefend: dit is praktisch in de meeste 'standaard' gevallen, gezien de grotere efficiëntie die door het systeem wordt ontwikkeld.
Echter, sommige kritieke processen kunnen dit type operatie moeilijk maken: dit is het geval bij machines die vloeistoffen lekken, of die lekken vertonen, en die niet praktisch ter plaatse te onderhouden zijn. In deze gevallen is het dus nuttig om te werken met een vacuümthermoregulator, die het utiliteitswater opzuigt.
De FTT PD waterthermoregulators zijn flexibele en efficiënte systemen die onder druk of onder vacuüm kunnen werken, afhankelijk van de specificaties van het systeem. Vloeistofverliezen worden dus geminimaliseerd tijdens de operaties.
De gebruiksvriendelijkheid wordt ook gegarandeerd door het touchscreenpaneel, dat ook te vinden is op andere Frigofluid thermoregulators.
Vaak is het belangrijkste probleem voor de spuitgietindustrie niet het bereiken van de benodigde temperaturen voor hun processen, maar het handhaven ervan in de tijd. Daarom zijn temperatuurregelaars nuttig die niet alleen de benodigde vloeistoffen naar de gewenste temperatuur sturen, maar die ook in staat zijn om zichzelf daarna te reguleren.
Zo werken de FTT DC water temperatuurregelaars, die directe koeling omarmen om de kwaliteiten van de vloeistof te stabiliseren zodra de gewenste temperatuur is bereikt. Dit vereist de integratie van een gekoelde waterbron: een eenvoudige put, een koeler of een koelsysteem (koeler of droge koeler). Onze ingenieurs staan tot uw beschikking om de meest effectieve en economische koeloplossing te bepalen.
Maar dat is nog niet alles.